Balıkesir Üniversitesi öğrencileri ders kapsamında görme engelli oldu, gözlerini eşarplarla kapatarak arkadaşlarının verdiği talimatlarla yürüdüler
DEVRİM DERİN (BALIKESİR)

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi üçüncü sınıf öğrencileri, 'Çevre Psikolojisi' dersi kapsamında kısa süre de olsa görme özürlü oldu. Başlarında Öğretim Görevlisi Yrd. Doçent Dr. Yasemin İnce Güney ile birlikte kentin en işlek yerlerinden birisi olan Atalar Caddesi'nde gözleri eşarp, atkı ile kapalı olarak arkadaşlarının uyarıları eşliğinde yürümeyi başaran öğrenciler vatandaşların ilgi odağı oldu.
FARKLI BOYUTLAR
Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Güney, kendisine yöneltilen, "Bu davranış şekli ile öğrencileriniz neyi anlatmak istiyorlar?" sorusuna yanıt olarak "Ben yurt içindeki tahsilimi tamamladıktan sonra ABD'nin Michigan Üniversitesi'nde doktora tezimi verdim. Orada da bu uygulama var. Kent insanlarının kurduğu ilişkinin farklı boyutlarını daha iye kavrayabilmek için bu uygulamayı gerçekleştirdik" dedi. Öğrenciler ise, ders amacıyla çizmiş oldukları projelerde yaşamış oldukları türlü engelleri aşmada bundan böyle daha titiz ve dikkatli olacaklarını kaydederek, "Sevgili hocamıza bu olguyu bize yaşattığı için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
knk:yeniasır.com.tr.